Pizza w 5 minut

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 bułki
  • 4 pieczarki
  • 8 plastrów salami
  • 4 łyżki keczupu
  • 1 łyżeczka koncentratu
  • zioła prowansalskie
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 100 g tartego sera mozzarella Mlekpol
  • sól i pieprz
  • dodatkowo oliwki, pomidorki koktajlowe i inne ulubione dodatki

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nastaw na 220°C. Bułki przekrój na pół. W miseczce zmieszaj keczup, koncentrat, zioła i oliwę. Posmaruj bułki, posyp tartym serem, ułóż plastry salami i pokrojone pieczarki, dopraw solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika i zapiekaj do roztopienia sera.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.