Pizza w 5 minut

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 bułki
  • 4 pieczarki
  • 8 plastrów salami
  • 4 łyżki keczupu
  • 1 łyżeczka koncentratu
  • zioła prowansalskie
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 100 g tartego sera mozzarella Mlekpol
  • sól
  • pieprz

Dodatkowo:

  • oliwki
  • pomidorki koktajlowe
  • inne ulubione dodatki

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nastaw na 220°C.



Krok 2

Bułki przekrój na pół.



Krok 3

W miseczce zmieszaj keczup, koncentrat, zioła i oliwę. Powstałą masą posmaruj bułki.



Krok 4

Bułki posyp tartym serem. Ułóż na nich plastry salami, pokrojone pieczarki, pomidorki koktajlowe, oliwki i inne wybrane składniki. Dopraw solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika i piecz przez chwilę, aż do roztopienia się sera. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.