Fasolka szparagowa z papryką i pieczarkami

Autor:

Śnieżynka

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Następnie wsypać pokrojoną w słupki paprykę i podsmażyć. Umyte pieczarki posiekać w plasterki, dodać do cebuli, chwilę poddusić. Połączyć z osączoną fasolką, doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i sosem sojowym. Wymieszać i podgrzać.

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 20 dag fasolki szparagowej
  • 1/2 cebuli
  • 1 papryka
  • 10 dag pieczarek
  • 2 łyżki oliwy
  • Sok z cytryny
  • Sól
  • Pieprz
  • Sos sojowy

Przygotowanie

Krok 1

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić.



Krok 2

Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie.



Krok 3

Następnie wsypać pokrojoną w słupki paprykę i podsmażyć.



Krok 4

Umyte pieczarki posiekać w plasterki, dodać do cebuli, chwilę poddusić. Połączyć z osączoną fasolką, doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i sosem sojowym. Wymieszać i podgrzać.



Wskazówki

Fasolkę podawać na ciepło.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.