Pizzerinki z bakłażana

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 bakłażany
  • ¾ szklanki sosu pomidorowego
  • 100 g tartej mozzarelli Mlekpol
  • 1 duży pomidor
  • 2 ząbki czosnku
  • suszone oregano
  • świeża bazylia
  • świeży tymianek
  • oliwa extra vergine

Przygotowanie

Przygotowanie:

Pokroić bakłażana w plastry. Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wyłożyć na niej plastry bakłażana. Natrzeć czosnkiem, posypać solą i pieprzem, oregano i listkami świeżego tymianku oraz skropić oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 210 °C i piec przez około kwadrans.
Łyżką gorącego sosu pomidorowego posmarować każdy plaster, a następnie posypać mozarellą. Pomidory obrać, pokroić w kosteczkę i odsączyć. Posypać solą, pieprzem i oregano.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.