Musli w batonie

Autor:

eureka22

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - Powrót do szkoły

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - Powrót do szkoły


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 1/2 szklanki płatków owsianych,,
  • 1/2 szklanki pestek słonecznika,,
  • 1/2 szklanki orzechów włoskich lub laskowych,,
  • 1/2 szklanki rodzynek,,
  • 1/4 szklanki pestek dyni,,
  • 1/4 szklani siemienia lnianego,,
  • 50 g masła,,
  • 1 łyżka miodu płynnego lub syropu klonowego

Przygotowanie

Krok 1

1. Wszystkie składniki suche ( oprócz siemienia lnianego i rodzynek ), podpraż na patelni i przesyp do miski. Wymieszaj z rodzynkami i siemieniem lanianym. 2.W rondelku rozpuść masło i wymieszaj je z miodem. Gdy ostygnie zalej syropem suche składniki. 3.Foremkę do ciasta wyłóż papierem do pieczenia i rozsmaruj na nim masę . Zostaw na kilka godzin w lodówce, a następnie wyjmij i pokrój na kształt batonów. Przechowuj w lodówce. Rano wyjmij, zawiń w papier śniadaniowy i daj dziecku zdrowe drugie śniadanie :-)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.