placki dyniowe z kuskusem na słodko

-
Oceń przepis:

Autor przepisu:

mileneczka5

Czas

Do 30 min

Poziom trudności

Średnie

Porcje

3

Wegetariańskie Fit

Składniki

1\2 niewielkiej dyni ze skórką

1 szklanka na sypko kaszki kuskus

1\2 szklanki mąki pszennej

1 jajko

1 łyżka śmietanki ŁACIATA

2 -łyżki płynnego miodu

olej do smażenia

szczypta soli

Przygotowanie

Krok 1
  • Kaszę kukskus wsypujemy do miski, zalewamy woda nieco ponad 1 cm od poziomu kaszy. Odstawiamy na kilka minut. 
Krok 2
  • Dynię myjemy i kroimy na kawałki, by było wygodnie trzeć na tarce. Dynie ścieramy na duzych oczkach tarki. Do startej dyni dodajemy kasze kuskus, śmietankę, wbijamy jajko, dodajemy mąkę, szczypte soli miód. Całość mieszamy. 
Krok 3
  • Placki smażymy na rumiano na niewielkiej ilosci oliwy. Przed podaniem delikatnie polewamy miodem lecz niekoniecznie.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0