placki dyniowe z kuskusem na słodko

Autor:

mileneczka5

Danie: Śniadanie

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Fit

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie: Śniadanie

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Fit

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 1\2 niewielkiej dyni ze skórką
  • 1 szklanka na sypko kaszki kuskus
  • 1\2 szklanki mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 łyżka śmietanki ŁACIATA 18%
  • 2 -łyżki płynnego miodu
  • olej do smażenia
  • szczypta soli

Przygotowanie

Krok 1

Kaszę kukskus wsypujemy do miski, zalewamy woda nieco ponad 1 cm od poziomu kaszy. Odstawiamy na kilka minut.



Krok 2

Dynię myjemy i kroimy na kawałki, by było wygodnie trzeć na tarce. Dynie ścieramy na duzych oczkach tarki. Do startej dyni dodajemy kasze kuskus, śmietankę, wbijamy jajko, dodajemy mąkę, szczypte soli miód. Całość mieszamy.



Krok 3

Placki smażymy na rumiano na niewielkiej ilosci oliwy. Przed podaniem delikatnie polewamy miodem lecz niekoniecznie.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.