Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Do miski wbić jajka, dodać sól i zmiksować. Następnie wlać mleko, wodę, olej, dodać purée z marchewki, obie mąki, przyprawę curry i ponownie zmiksować. Odłożyć na pół godziny.
Na rozgrzanym oleju zeszklić posiekaną cebulę i starte na tarce o dużych oczkach pieczarki. Wsypać posiekaną kapustę i startą marchewkę, podsmażyć. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Z ciasta na rozgrzanej patelni usmażyć cienkie naleśniki, włożyć porcję farszu, zawinąć przeciwległe boki i zwinąć w rulonik.
Zanurzyć w roztrzepanym jajku, obtoczyć w bułce tartej i rumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Dodaj komentarz