Placki z parówkami

Autor:

Aneta P

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • jajka 2 szt, ,
  • mleko 6 łyżek, ,
  • jogurt naturalny 6 łyżek, ,
  • mąka 7 łyżek, ,
  • parówki 3 szt, ,
  • kukurydza konserwowa 2 łyżki, ,
  • groszek konserwowy 2 łyżki, ,
  • posiekana natka pietruszki 2 łyżki, ,
  • papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki, ,
  • sól, ,
  • pieprz, ,
  • olej do smażenia,

Przygotowanie

Krok 1

Jajka zmiksować z mlekiem, jogurtem mąką, solą, pieprzem oraz papryką słodką mieloną. Parówki pokroić na plasterki i dodać do ciasta, wymieszać. Dodać również kukurydzę, groszek oraz natkę. Całość dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Nakładać łyżką porcję ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.