Pyszna jajecznica z cebulą i groszkiem

Autor:

Śnieżynka

odrzucony - nieestetyczne zdjęcie potrawy

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 średnia cebula
  • ½ szkl. groszku konserwowego
  • 1-2 łyżki masła Łaciate
  • 2 łyżki mleka Łaciate
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Groszek konserwowy wyłożyć na sito, osączyć.



Krok 2

Cebulę obrać i drobno pokroić, zeszklić na rozgrzanym maśle, wsypać osączony groszek i lekko podsmażyć.



Krok 3

Jajka wbić do miseczki, roztrzepać, wymieszać z mlekiem, odrobiną soli i pieprzu. Wlać do groszku z cebulą i mieszając smażyć do momentu ścięcia się jajek.



Wskazówki

Podawać z pieczywem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.