Placki z tuńczykiem

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.33/5

Oceń przepis

Ocena

3.33/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 puszka tuńczyka w oleju
  • - 1 duże jajko
  • - 2 łyżki mąki
  • - 1 cebula
  • - 1/2 małej cukinii
  • - 1 łyżka majonezu
  • - 2 łyżki siemienia lnianego mielonego
  • - sól i pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę pokroić bardzo drobno, cukinię umyć i zetrzeć na małych oczkach na tarce. Połączyć składniki w misce, dodać tuńczyka, jajko, mąkę, majonez i siemię lniane. Wymieszać łyżką.



Krok 2

Konsystencja masy musi być dosyć gęsta. Na patelni rozgrzać olej. Masę nakładać łyżką, obsmażać z obu stron około 3 minut. Odsączyć z tłuszczu i podawać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.