Placki ziemniaczane z rzodkiewką

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 jajko
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o średnich otworach, osączyć z wody, włożyć do miski.





Krok 2

Dodać posiekany szczypiorek i startą na tarce umytą rzodkiewkę.





Krok 3

Wbić jajko, dodać majonez i mąkę. Przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać.





Krok 4

Na rozgrzany olej nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor.





Wskazówki

Usmażone placki osączyć na papierowym ręczniku.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.