Placuszki bananowe na maślance

Autor:

Ania321

Danie: Podwieczorek

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 szkl. mąki pszennej
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 czubata łyżka cukru brązowego
  • 1 jajko
  • ¾ szkl. maślanki
  • 1 duży banan
  • Olej do smażenia
  • Cukier puder do posypania

Przygotowanie

Krok 1

Do miski wsypać mąkę, sodę oczyszczoną i cukier, dodać jajko oraz maślankę. Wymieszać łyżką.



Krok 2

Dodać banana pokrojonego w ćwierćplasterki, wymieszać.



Krok 3

Na patelni rozgrzać olej, nakładać ciasto łyżką i smażyć placuszki na rumiano z obu stron. Zdejmować na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.



Krok 4

Gotowe placuszki oprószyć cukrem pudrem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.