Płatki kukurydziane z jogurtem, amarantusem i owocami

Autor:

KuchniaMniam

Danie: Śniadanie, Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Śniadanie, Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 400 g gęstego jogurtu naturalnego,
  • 1 pomarańcza,
  • 3 łyżki amarantusa ekspandowanego,
  • 3 łyżki musu malinowego,
  • 2 – 3 łyżki cukru trzcinowego,
  • płatki kukurydziane klasyczne,
  • płatki kukurydziane kakaowe

Przygotowanie

Krok 1

Jogurt osłodzić cukrem według smaku i podzielić na dwie części. Do jednej połowy dodać mus malinowy, a do drugiej wmieszać amarantus. Rozłożyć malinowy jogurt do dwóch szklaneczek, wsypać warstwę jasnych płatków śniadaniowych i nałożyć jogurt z amarantusem. Na wierzchu wsypać płatki kakaowe i wcisnąć cząstki pomarańczy. Można podawać, najlepiej zaraz po przygotowaniu, kiedy płatki śniadaniowe są mega chrupiące. Smacznego :)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.