rafaello z herbatników

Autor:

mileneczka5

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • mleko Łaciate 2 i 1/2 szkl
  • żółtka 3 szt
  • mąka 2 łyżki
  • mąka ziemniaczana 3 łyżki
  • cukier waniliowy
  • cukier 1 szklanka
  • masło Łaciate 300 g
  • wiórki kokosowe 250 g
  • herbatniki 4 paczki
  • spirytus do smaku

Przygotowanie

Krok 1

W 1/2 szklanki mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. 2 szklanki mleka zagotować z cukrem, dodać rozmieszaną mąkę z żółtkami i ugotować z tego budyń. Masło utrzeć dodając po łyżce wystudzonego budyniu. Na końcu dodać kokos i spirytus i ponownie wszystko wymieszać . Na blasze położyć herbatniki masę: 1-herbatniki 2-masa 3-herbatniki 4-masa 5-herbatniki 6-masa Wierzch posypać wiórkami kokosowymi. Włożyć do lodówki na parę godzin



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.