Krucha cielęcina w śmietance

Wyśmienita potrawa dla całej rodziny. Doskonale sprawdza się jako danie obiadowe. Smaczne, a zarazem delikatne. Można je podawać na przyjęciach i wielu uroczystościach. Danie możemy podawać np. z ziemniakami i surówką.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 kg cielęciny,
  • -2 cebule,
  • -2 ząbki czosnku,
  • -250 ml śmietanki Łaciatej 18%,
  • -1 łyżka soli,
  • -1 łyżka pieprzu,
  • 1 świeży koperek,
  • 50 g masła

Przygotowanie

Krok 1

Cielęcinę kroimy na kawałki, posypujemy przyprawami. Następnie podsmażamy na maśle z każdej strony.



Krok 2

Następnie dodajemy pokrojoną drobno cebulę i posiekany czosnek. Całość smażymy, a następnie dolewamy wodę i dusimy, aż do uzyskania miękkiego mięsa.



Krok 3

Na sam koniec dolewamy śmietankę Łaciatą, mieszamy. Dekorujemy ulubionymi ziołami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.