Polewa czekoladowa do ciast

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 łyżka kakao
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 1 łyżeczka miodu
  • 4 łyżki wody
  • ¾ szklanki cukru pudru

Przygotowanie

Krok 1

W garnku rozpuścić miód z wodą, dodać cukier puder i kakao (przesiane) gotując na bardzo małym ogniu i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.



Krok 2

Czekoladę rozdrobnić i rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać do reszty składników i wymieszać do połączenia. W zależności od tego jaką konsystencję chcemy uzyskać, dodać odpowiednią ilość ciepłej wody.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.