Kolorowa surówka z selera

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Ze śmietanką


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 średni seler
  • 1 jabłko winne
  • 1 papryka zielona
  • 1 średni pomidor
  • 1 mały por
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka śmietany Łaciata 30%
  • Pieprz biały
  • Sól himalajska

Przygotowanie

Krok 1

Seler i jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.



Krok 2

Paprykę i pomidora umyć, pokroić w średniej wielkości kostkę, por przekroić wzdłuż, dokładnie umyć i posiekać w cienkie półkrążki.



Krok 3

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.



Wskazówki

Surówkę odłożyć w chłodne miejsce na kilkanaście minut, aby smaki się połączyły.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.