Pomarańczowe muffiny

Autor:

Ania

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 2 szkl. mąki pszennej
  • ¾ szkl. cukru
  • 2 jajka
  • 1/3 szkl. śmietanki 36% Łaciata
  • ¼ szkl. oleju
  • ½ szkl. soku pomarańczowego
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki wiórek kokosowych
  • ulubione bakalie
  • Dodatkowo:
  • lukier
  • ulubione bakalie

Przygotowanie

Krok 1

Suche składniki łączymy w jednej misce, w drugiej mokre, następnie łączymy je ze sobą. Dodajemy ulubione bakalie. Pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach. Studzimy na kratce, następnie polewamy lukrem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.