Pomidorówka z warzywami i kurczakiem

Pomidorówka z warzywami i kurczakiem to bardzo apetyczne danie, które dzięki zawartości warzyw i kawałków świeżego kurczaka jest nie tylko smaczne, ale również sycące.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 filet z kurczaka
  • - 1 papryka żółta
  • - 2 marchewki
  • - 4 łyżki oleju
  • - 4 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 puszka pomidorów krojonych
  • - 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • - 1 natka pietruszki
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • - 1 cebula
  • - 1 ząbek czosnku

Przygotowanie

Krok 1

Paprykę kroimy w cienkie, krótkie paseczki, marchewki obieramy i kroimy w paski, cebulę i czosnek drobno siekamy. Następnie całość podsmażamy na oleju, przekładamy do garnka i zalewamy bulionem.



Krok 2

Gdy bulion się zagotuje, wówczas wrzucamy do niego pomidory i przyprawy. Gotujemy przez kilka minut pod przykryciem. W tym czasie pokrojone w kostkę lub w paski mięso smażymy na patelni na złoty kolor.



Krok 3

Usmażone mięso dodajemy do zupy i całość gotujemy przez kilka minut. Dodajemy również przecier pomidorowy.



Krok 4

Zupę pomidorową dekorujemy listkami natki pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.