Postna kapusta z grzybami

Autor:

Danuta Piecyk

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 pełne garście grzybów suszonych
  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 2 szt. liści laurowych
  • 3 szt. ziela angielskiego
  • Sól i pieprz
  • 4 łyżki oleju rzepakowego SemCo
  • 1 cebula

Przygotowanie

Krok 1

Grzyby przełożyć do miski, zalać wodą do wymoczenia na kilka godzin. Z wody wyjąć grzyby łyżką cedzakową do garnka, dodać połowę wody, w której moczyły się grzyby, gotować kilka minut.



Krok 2

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju.



Krok 3

Następnie do grzybów dołożyć dobrze opłukaną i odciśniętą kapustę, oraz przyprawy i cebulę, dusić na wolnym ogniu z olejem do miękkości grzybów i kapusty. Doprawić do smaku solą i pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.