Zupa rybna słodko-kwaśna

5.00
Oceń przepis:
Czas

Powyżej 1h

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

5

Alergeny pokarmowe:

Soja

Składniki

Składniki

1,5 l rosołu

1 kg filetów z karpia

3 łyżki wina białego

3 łyżki octu winnego

4 łyżki sosu sojowego

3 łyżki cukru

1 cebula

2 liście laurowe

3 kulki ziela angielskiego

2 łyżki mąki ziemniaczanej

Przygotowanie

Krok 1
  • Sprawiamy karpia i kroimy w cienkie paski.
Krok 2
  • ½ mąki ziemniaczanej mieszamy z winem, a następnie z pokrojoną rybą. Pozostałą część mąki mieszamy z octem i sosem sojowym.
Krok 3
  • Cebulę bardzo drobno siekamy, umieszczamy w garnku z rosołem i gotujemy. Dodajemy mieszankę ryby i mąki oraz mąki, octu i sosu sojowego razem z liśćmi laurowymi i zielem angielskim.
Krok 4
  • Całość gotujemy na niewielkim ogniu przez 15 minut. Na koniec do zupy dodajemy cukier.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0