Potrawka z warzyw i kiełbasy

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kalarepa
  • 1 papryka
  • 1 marchewka
  • 1 cukinia żółta
  • 1 cukinia zielona
  • 1 por
  • 40-50 dag kiełbasy cienkiej
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Paprykę i cukinie pokroić w kostkę, por posiekać w półkrążki.



Krok 2

Obraną marchewkę i kalarepę pokroić w kostkę, wsypać do garnka, zalać wodą, dodać kostkę rosołową i gotować około 10-12 minut.



Krok 3

Na patelni rozgrzać oliwę, poddusić pokrojony por, czosnek i paprykę. Dodać cukinię, podsmażyć, połączyć z półmiękkimi warzywami.



Krok 4

Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanej patelni, dodać do warzyw i gotować. Mąkę wymieszać z odrobiną wody, połączyć z miękkimi warzywami, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.



Wskazówki

Potrawkę podawać z dodatkiem pieczywa.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.