Pyszna zupa chrzanowa z ziemniakami i białą kiełbasą jest smacznym daniem polecanym na spotkania rodzinne lub ze znajomymi. Dobra na każdą porę roku. Łatwa w przygotowaniu.
Danie: Zupy
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Przygotowujemy bulion: łączymy ze sobą poszczególne składniki bulionu i całość gotujemy pod przykryciem przez 1,5 godziny.
Na rozgrzanym na patelni oleju szklimy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy posiekany czosnek i smażymy przez 2-3 minuty.
Do garnka wlewamy bulion, dodajemy składniki z patelni, kiełbasę białą, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Następnie całość gotujemy do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.
Pod koniec gotowania zupy dodajemy chrzan i zahartowaną wcześniej w 1 szklance bulionu śmietankę Łaciatą. Gotujemy przez 7 minut. Podajemy z ugotowanymi i pokrojonymi na pół jajkami.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Danuta Piecyk
Opublikowany: 2018-04-07 11:56:00
To właśnie jest zupka dla mnie :)
Odpowiedz