Ośmiornica z czosnkiem i ziołami to łatwe i szybkie danie, którym możemy zachwycić gości. Czosnek i natka pietruszki idealnie współgrają z delikatnym mięsem ośmiornicy. Całość dopełnia lekko cytrynowy aromat. Tej potrawie nie można się oprzeć!
Danie: Kolacja
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Skorupiaki
Macki ośmiornicy obgotowujemy przez 30 minut w wodzie, aż zmiękną.
Na patelni rozgrzewamy masło. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
Ośmiornicę dodajemy na patelnię razem z czosnkiem, skórką z cytryny i solą. Podsmażamy, do czasu, aż ośmiornica się zarumieni. Dodajemy sok z cytryny i podajemy razem z posiekaną natką pietruszki.
Dodaj komentarz