Ten pożywny przepis na chili z indykiem, sporządzony z łatwych do znalezienia składników i podstawowych artykułów ze spiżarni, rozgrzeje Cię od środka!
Danie: Kolacja, Obiad
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Indyka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Rozgrzej olej w dużym garnku na średnim ogniu. Dodaj indyka. Smaż i mieszaj, aż równomiernie się zarumieni, przez ok. 6-8 min. Dodaj posiekaną cebulę i smaż, aż do jej zeszklenia.
Na patelnię dodaj wodę. Dodaj pomidory, odsączoną fasolę i posiekany czosnek.
Dodaj chili w proszku, paprykę, oregano, pieprz cayenne, kminek, sól i pieprz. Wymieszaj.
Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień do małego, a następnie przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.
Podawaj z kleksem kwaśnej śmietany, posiekanym szczypiorkiem i tartym serem Jantar. Smacznego!
Dodaj komentarz