Zupa z łososiem to danie bardzo sycące. Tanie i proste w przygotowaniu, polecane na każdą porę roku. Warto go spróbować. Zupę można serwować na obiad oraz na specjalne okazje.
Danie: Zupy, Obiad
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Seler
Ze śmietanką
Masło rozpuszczamy w garnku. Dodajemy pokrojoną drobno cebulę, seler, czosnek i tymianek. Dusimy do miękkości.
Do garnka dodajemy mąkę, mieszamy i smażymy przez 5 minut.
Następnie do garnka dodajemy bulion warzywny i całość gotujemy przez 5 minut.
Dodajemy suszone pomidory, obrane i pokrojone na mniejsze części ziemniaki, łososia, śmietankę Łaciatą, bazylię i natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy przez 10 minut, aż łosoś będzie miękki.
Do dekoracji możesz wykorzystać natkę pietruszki.
Dodaj komentarz