Przekąska na krakersach z serkiem ricotta

Autor:

bietka

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

  • 1 opakowanie krakersów
  • 1 opakowanie serka ricotta (300 gram)
  • Pieprz czosnkowy
  • Zioła prowansalskie
  • Opcjonalnie jogurt naturalny
  • 1 ogórek zielony
  • 1 pomidor
  • Suszona żurawina
  • Natka pietruszki do ozdoby

Przygotowanie

Krok 1

Serek ricotta dajemy do miseczki, dodajemy do niego pieprz czosnkowy i zioła prowansalskie i mieszamy, jeżeli za gęsty dodajemy odrobinę jogurtu naturalnego. Serek przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy go dekoracyjnie na krakersy.



Krok 2

Ogórek i pomidor obieramy i kroimy je w drobną kostkę. Na serku układamy po kawałeczku ogórka i pomidora, a w środek dajemy żurawinę suszoną, ozdabiamy natką pietruszki. Przekąska gotowa do podania.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.