Pstrąg smażony

Smaczny pstrąg smażony w chrupiącej, delikatnej panierce z kaszki kukurydzianej to danie idealne na romantyczny wieczór we dwoje.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Bez laktozy

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 pstrągi
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 łyżki mąki
  • Pół szklanki kaszy kukurydzianej
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu
  • Szczypta czerwonego pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 4 plasterki cytryny i listki pietruszki do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Oczyścić rybę, wyciąć skrzela, opłukać pod zimną wodą. W dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek.



Krok 2

W misce połączyć mąkę, kaszę kukurydzianą, czarny pieprz, sól i szczyptę czerwonego pieprzu i panierować ryby. Smażyć 5 minut w gorącym oleju z każdej strony.



Krok 4

Gotowego pstrąga podawać z plasterkami cytryny i pietruszką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.