Zapiekane cannelloni z cukinią i boczkiem w sosie beszamelowym to propozycja na obiad lub kolację. Łatwe i tanie w przygotowaniu, na pewno zachęci do jego wypróbowania.
Danie: Obiad
Osób: 5
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Nastawimy piekarnik na 200 ˚C.
Boczek kroimy w kosteczkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Gdy zacznie się wytapiać dodajemy szpinak i pokrojoną cukinię. Całość podsmażamy kilka minut. Przyprawiamy solą i pieprzem. Po wystudzeniu farsz łączymy z kawałkami mozzarelli (połową porcji) i nadziewamy rurki.
Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek. Układamy cannelloni. Całość zalewamy sosem beszamelowym. Na wierzch kładziemy plasterki mozzarelli.
Pieczemy 20 minut.
Dodaj komentarz