Roladka z kurczaka z marchewką i pieczarkami

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Soja

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Soja


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
  • 1 średnia marchewka
  • 10 cm kawałek pora
  • 1-2 pieczarki
  • Sól
  • Pieprz czarny
  • Pieprz kolorowy
  • Sos sojowy
  • ½ ząbka czosnku
  • 2-3 łyżki oliwy
  • Papryka mielona

Przygotowanie

Krok 1

Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, zbić tłuczkiem przez folię na cienki płat. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem.



Krok 2

Na łyżce oliwy podsmażyć pokrojony w krążki por i w kostkę pieczarki. Dodać stratą na tarce o dużych oczkach marchewkę, dusić 2-3 minuty. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, ostudzić. Wyłożyć na przygotowane mięso, zwinąć w roladę, zawinąć nitką kuchenną. Oprószyć kolorowym pieprzem i mieloną papryką. Włożyć do rękawa do pieczenia mięsa, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić oliwą i włożyć do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piec około 30-40 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.