Prosta w przygotowaniu, a zarazem wykwintna potrawa. Idealna na romantyczną kolację. Wyrafinowany smak pobudza zmysły i sprawia, że chce się sięgnąć po nią jeszcze raz.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Pstrągi oczyszczamy, dobrze płuczemy, osuszamy. Nacinamy skórkę i wkładamy w nią plasterki cytryny.
Do głębokiego rondla wlewamy wino. Dodajemy wszystkie przyprawy i gotujemy.
Przygotowujemy zasmażkę z masła i mąki. Rozprowadzamy odrobiną wody i dodajemy do wrzącego wina.
Pstrągi umieszczamy w rondlu z winem i gotujemy na wolnym ogniu przez 15 minut. Po wyjęciu pstrąga skrapiamy sokiem z cytryny.
Dodaj komentarz