Pachnący lasem makaron tagliatelle. Raj dla podniebienia dla każdego grzybiarza. Przepis konieczny do wypróbowania zwłaszcza w sezonie grzybowym.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Boczek kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym na patelni oleju. Makaron gotujemy al dente. Grzyby oczyszczamy i kroimy w kostkę.
Do boczku dodajemy grzyby i drobno pokrojoną cebulę, a także przeciśnięty przez praskę czosnek - całość dusimy przez ok. 15 minut.
Dodajemy śmietankę Łaciatą i posiekany koper. Przyprawiamy i dusimy jeszcze przez 15 minut.
Makaron podajemy z sosem i parmezanem. Możemy posypać posiekaną natką pietruszki.
Dodaj komentarz