Talaterki z ciasta francuskiego na słodko

Danie: Deser

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Deser

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 4 jabłka
  • 2 łyżki cynamonu
  • 150 g serka homogenizowanego Rolmlecz naturalny

Przygotowanie

Krok 1

Rozwiń ciasto francuskie. Posmaruj całość serkiem, a następnie pokrój je na kwadraty o boku około 10 cm.



Krok 2

Do garnuszka skrój obrane jabłka, dodaj cynamon. Podduś, aż owoce będą miękkie.



Krok 3

Przełóż jabłka z cynamonem na ciasto francuskie. Sklejaj z ciasta francuskiego trójkąty. Możesz docisnąć brzegi widelcem. Piecz w piekarniku w 180°C przez ok. 20 minut. Podawaj udekorowane plasterkami jabłka. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.