Smakowite pulpeciki rybne w sosie szpinakowy, to idealny pomysł na obiad. Dorsz jest świetnym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6, więc warto wprowadzić go do stałej diety.
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Do miski wlej mleko Łaciate 3,2 % i dodaj do niego czerstwą bułkę i odstaw do nasiąknięcia.
W oddzielnej misce połącz mięso z dorsza z jajkiem, solą i pieprzem oraz dopraw czosnkiem staropolskim.
Namoczoną bułkę dokładnie wyciśnij z nadmiaru mleka, wymieszaj z masą rybną.
Formuj pulpety wielkości orzecha włoskiego.
Na rozgrzaną patelnie wlej olej i usmaż pulpeciki z wszystkich stron i zdejmij z patelni.
Pokrój cebulę i czosnek.
Na patelni zeszklij cebule i czosnek, dopraw ziołami prowansalskimi.
Następnie dodaj szpinak i chwilę podsmaż. Całość zalej bulionem warzywnym.
Do sosu dodaj śmietanę Mazurski Smak 18%.
Na talerz wyłóż sos, dodaj pulpeciki i oliwki zielone.
Dodaj komentarz