Danie: Obiad
Osób: 3
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ryż brązowy wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować 30 minut. Odcedzić.
W międzyczasie, gdy ryż się gotuje, przygotować potrawkę.
Pora dokładnie oczyścić i pokroić w plasterki, cebulę pokroić w kostkę.
Rybę dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Filety pokroić na połówki.
W rondelku rozgrzać oliwę. Wrzucić cebulę oraz pora i smażyć, aż warzywa staną się szkliste.
Dodać rybę. Skropić ją sokiem z cytryny. Dusić na warzywach 1-2 minuty. Wlać wodę. Dodać przyprawę do ryb oraz chilli i pieprz cayenne. Dusić pod przykryciem 10 minut.
Dodać śmietanę i dusić jeszcze 5 minut.
Zagęścić sos mąką rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody. Zagotować. Dodać posiekany szczypiorek, doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą. Podawać z ryżem.
Dodaj komentarz