Pulpeciki w sosie curry

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g mielonego mięsa z indyka
  • 1 jajko
  • 100 g bułki tartej
  • 400 ml napoju kokosowego
  • 2 łyżki czerwonej pasty curry
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz

Dodatkowo:

  • ryż basmati lub makaron ryżowy

Przygotowanie

Krok 1

W misce wymieszaj mięso mielone, jajko, bułkę tartą, sól i pieprz. Uformuj małe pulpeciki.



Krok 2

W garnku rozgrzej olej i podsmaż pulpeciki na złoty kolor.



Krok 3

Dodaj pastę curry i napój kokosowy. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut, aż sos zgęstnieje.



Krok 4

Podawaj z ryżem basmati lub makaronem ryżowym. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.