Rodzinna potrawa na wiele okazji. Alternatywa dla zwyczajnych kotletów mielonych. Ciekawa propozycja na wykorzystanie mięsa mielonego. Pasuje do pieczywa, można ją podać z ziemniakami. Idealna, prosta i szybka w przygotowaniu. Smakiem zachwyci każdego.
Danie: Obiad
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
2 bułki zalewamy szklanką bulionu i odstawiamy na kilka minut, a następnie miksujemy.
Dodajemy mielone mięso, rozkłócone jajka, posiekany koperek. Doprawiamy solą i pieprzem, po czym dokładnie wyrabiamy.
Nastawiamy piekarnik na 175 stopni. Brytfankę smarujemy masłem, posypujemy tartą bułką i wkładamy mięso. Smarujemy olejem i wyrównujemy powierzchnię.
Pieczemy w temperaturze 175 stopni przez 50 minut.
Dodaj komentarz