Wołowa pieczeń koperkowa

Rodzinna potrawa na wiele okazji. Alternatywa dla zwyczajnych kotletów mielonych. Ciekawa propozycja na wykorzystanie mięsa mielonego. Pasuje do pieczywa, można ją podać z ziemniakami. Idealna, prosta i szybka w przygotowaniu. Smakiem zachwyci każdego.

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 kg mięsa wołowego mielonego
  • - 2 bułki
  • - 4 jajka
  • - 3 łyżki posiekanego koperku
  • - łyżka oleju
  • - 1 szklanka naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 150 g bułki tartej
  • - 50 g masła do wysmarowania formy

Przygotowanie

Krok 1

2 bułki zalewamy szklanką bulionu i odstawiamy na kilka minut, a następnie miksujemy.



Krok 2

Dodajemy mielone mięso, rozkłócone jajka, posiekany koperek. Doprawiamy solą i pieprzem, po czym dokładnie wyrabiamy.



Krok 3

Nastawiamy piekarnik na 175 stopni. Brytfankę smarujemy masłem, posypujemy tartą bułką i wkładamy mięso. Smarujemy olejem i wyrównujemy powierzchnię.



Krok 4

Pieczemy w temperaturze 175 stopni przez 50 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.