Pulpeciki w sosie śmietankowo-koperkowym

Pulpeciki w sosie śmietankowo-koperkowym to smaczne i pożywne danie polecane dla całej rodziny. Delikatny sos śmietankowo-koperkowy nadaje mu niepowtarzalny smak.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 500 g mielonej wieprzowiny
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1 pęczek kopru
  • 250 ml śmietanki Łaciatej 12%
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 5 łyżek oleju
  • 4 woreczki ryżu

Przygotowanie

Krok 1

Mięso mielone mieszamy z pokrojoną drobno cebulą, jajkiem, bułką tartą, solą i pieprzem.



Krok 2

Formujemy pulpety niewielkich rozmiarów, które następnie obtaczamy w mące. Pulpety smażymy na rozgrzanym oleju na patelni przez 5 minut z każdej strony. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.



Krok 3

Gdy mięso będzie gotowe, wyciągamy je na talerz. Do śmietanki Łaciatej dodajemy pokrojony drobno koperek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.



Krok 4

Pulpety polewamy przygotowanym sosem śmietankowo-koperkowym.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.