Pulpeciki w sosie śmietankowo-koperkowym to smaczne i pożywne danie polecane dla całej rodziny. Delikatny sos śmietankowo-koperkowy nadaje mu niepowtarzalny smak.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Mięso mielone mieszamy z pokrojoną drobno cebulą, jajkiem, bułką tartą, solą i pieprzem.
Formujemy pulpety niewielkich rozmiarów, które następnie obtaczamy w mące. Pulpety smażymy na rozgrzanym oleju na patelni przez 5 minut z każdej strony. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Gdy mięso będzie gotowe, wyciągamy je na talerz. Do śmietanki Łaciatej dodajemy pokrojony drobno koperek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Pulpety polewamy przygotowanym sosem śmietankowo-koperkowym.
Dodaj komentarz