Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Soja
Wegetariańskie
Jajko zmiksować ze szczyptą soli i rozmrożonym szpinakiem. Wlać wodę, mleko, olej, wsypać mąkę i powtórnie zmiksować. Pozostawić na 15 minut, następnie usmażyć cienkie naleśniki.
Na patelni rozgrzać masło, zeszklić pokrojony por, wsypać posiekane pieczarki, podsmażyć, ostudzić. Jajka ugotować na twardo ostudzić, obrać, pokroić w kosteczkę, połączyć z pieczarkami. Przyprawić solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać.
Na usmażone naleśniki wyłożyć porcję nadzienia. Zawinąć boki naleśnika i zwijać jak gołąbki.
Panierować w jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych. Smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z sosem lub czerwonym barszczem.
Dodaj komentarz