Pulpety wieprzowe z ryżem i warzywami

Pyszne danie, które idealnie sprawdzi się w formie obiadu dla całej rodziny. Sycący, pełnowartościowy posiłek, który posmakuje każdemu. Łatwy w przygotowaniu i bardzo smaczny.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Bez glutenu

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Bez glutenu


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 4 łyżki masła
  • 2 marchewki
  • 1 puszka groszku
  • ½ puszki ananasa
  • 1 woreczek ryżu

Przygotowanie

Krok 1

Mięso mielone łączymy z drobno posiekana cebulą i czosnkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotleciki, które następnie obsmażamy na rozgrzanym na patelni maśle. Ryż gotujemy



Krok 2

Marchewkę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do pulpetów i całość podlewamy wodą (ok. ½ szklanki). Dusimy pod przykryciem ok. 10 minut. Dodajemy groszek, pokrojonego w kostkę ananasa i ryż, mieszamy całość i dusimy jeszcze 5 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.