Pumpkin Spice Latte

Danie: Napoje

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Napoje

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • Podwójne espresso
  • 150 mleka Łaciate
  • 50 g miąższu dyni
  • 1 łyżeczka przyprawy korzennej
  • 2 łyżeczki syropu klonowego
  • 30 ml śmietanki Łaciata 30%
  • Szczypta cynamonu

Przygotowanie

Krok 1

Dynie pieczemy w piekarniku przez 40 minut. Studzimy i przekładamy do kielicha blendera i blendujemy na gładki mus z syropem klonowym. Do wysokiej szklanki przekładamy mus. W garnku podgrzewamy mleko z przyprawami.



Krok 2

Do szklanki z musem wlewamy espresso. Dolewamy spienione ciepłe mleko. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru. Wykładamy na mleko i posypujemy cynamonem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.