Farfalle z pieczarkami

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 1 opakowanie makaronu farfalle/kokardek
  • 200 ml śmietany Mazurski Smak 18%
  • 3 łyżki masła Łaciate
  • 200 g pieczarek
  • 1 mała cebula
  • ok 50 g startego sera Jantar Mlekpol
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

Przygotowanie:

Ugotuj makaron. Pieczarki umyj, osusz i pokrój w cienkie plastry.
Na patelni rozgrzej masło, dodaj posiekaną cebulę i smaż aż się zeszkli. Dodaj plastry pieczarek i smaż, aż zmiękną.
Wlej śmietanę na patelnię i posyp startym serem Jantar. Doprowadź do wrzenia.
Wymieszaj makaron z kremowym sosem pieczarkowym.
Dopraw do smaku pieprzem i solą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.