Pyszny blok czekoladowy

Danie: Deser

Osób: 8

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Deser

Osób: 8

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasto

  • 1 opakowanie mixu tłuszczowego Łaciaty,
  • 1 szklanka cukru,
  • 1/2 szklanki wody zimnej,
  • 4 łyżki kakao,
  • 3 szklanki Łaciatego mleka w proszku (niegranulowane),
  • 5 dużych paczek herbatników

Przygotowanie

Krok 1

Masło, cukier, wodę i kakao zagotować i przestudzić.



Krok 2

Do przestudzonej masy dodać 3 szklanki mleka w proszku i połamane na małe kawałki herbatniki.



Krok 3

Wszystko razem delikatnie wymieszać.



Krok 4

Gotową masę przełożyć do formy aluminiowej i schłodzić ok. 1 godz. w lodówce Smacznego :)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.