Pyszny krem z dyni z pomarańczami i mleczkiem kokosowym

Autor:

Ola

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 1 dynia (ok 800 g)
  • 3 pomarańcze
  • 400 ml mleczka kokosowego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 szkl wody
  • 1/2 szkl mleka ŁACIATE
  • 1/4 szkl płatków migdałowych

Przygotowanie

Krok 1

Dynię obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka o grubym dnie, podlewamy wodą i zaczynamy gotować. Z pomarańczy wyciskamy sok wraz z miąższem i wlewamy do gotującej się dyni. Jak dynia bedzie miękka, ale nie rozgotowana jeszcze wlewamy mleczko kokosowe i dodajemy cynamon. Całość gotujemy do momemntu aż dynia będzie bardzo miękka, wręcz rozgotowana. Tak przygotowaną zupę blendujemy razem z mekiem na gładki krem. Na końcu, na suchej patelni prażymy płatki migdałów do uzyskania pięknego, złotego koloru.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.