Quesadillas z szynką i serem

Tortilla zapiekana z serem i szynką to bardzo szybkie śniadanie. Jest bogate w tłuszcze i węglowodany, które dadzą energię na początek dnia.

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 tortille
  • 4 plastry szynki (duże)
  • 150 – 200 g sera cheddara albo innego
  • Pomidorki do podania (opcjonalnie)

Przygotowanie

Krok 1

Na połówkach tortilli układamy po 2 plastry szynki lekko porwane i po połowie sera. Można ser zetrzeć na tarce.



Krok 2

Tortille składamy na pół. Rozgrzewamy patelnię, najlepiej grillową. Na nagrzaną patelnię kładziemy złożoną tortillę i opiekamy. Do momentu, aż będzie chrupiąca i ser w środku się rozpuści. To samo robimy z drugą tortillą.



Krok 3

Zgrillowane tortille kroimy na 3-4 części. Podajemy z ulubionym dodatkiem np. pomidorkami albo ketchupem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.