Sałatka z buraczkami i fasolką

Gotowane buraki są pyszną przekąską, którą możemy dodać do sałatki lub innych potraw. Doskonale komponują się z fasolką, a jeżeli nie możecie zdecydować, który kolor fasoli wybrać, dodajcie obie.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 4 buraki
  • - 1 puszka czerwonej fasoli
  • - kilka listków świeżej pietruszki
  • - garść orzeszków piniowych
  • - miód

Przygotowanie

Krok 1

Od buraczków odkrawamy oba końce, obieramy ze skórki i gotujemy w wodzie przez około 40 minut, a po upływie tego czasu sprawdzamy czy są miękkie widelcem.



Krok 2

Teraz odcedzamy fasolę i płuczemy ją pod woda, zostawiamy chwilę żeby odsiąknęła. Kiedy buraczki są już gotowe, ostygły, kroimy je na części.



Krok 3

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i dodajemy kilka łyżeczek miodu, orzeszki oraz pietruszkę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.