Quinoa z brokułami, sosem jogurtowo - miętowym i orzechami pinii

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 szklanki ugotowanej komosy ryżowej
  • 300 g brokułu
  • 4 łyżki orzeszków pinii
  • 60 g sera feta
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • Pęczek świeżej mięty
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Sól i pieprz
  • Kilka pomidorków koktajlowych

Przygotowanie

Krok 1

Komosę ryżową ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Brokuł umyć i podzielić na mniejsze części, wrzucić do gotującej się wody na około 3 minuty. W osobnej miseczce zrobić sos - dodać jogurt, pokrojoną bardzo drobno miętę, sok z cytryny oraz sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić.



Krok 2

Komosę przełożyć do dużej miski, wymieszać z dressingiem dodać brokuł i podprażone orzeszki pinii. Ser feta pokroić w kostkę i dołożyć do sałatki, dodać pomidorki koktajlowe i parę listków świeżej mięty. Posilić i popieprzyć do smaku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.