Racuchy dyniowo-pomarańczowe z jabłkami

Autor:

Śnieżynka

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ szkl jogurtu greckiego
  • ½ szkl mleka Łaciate
  • ½ szkl musu z dyni
  • 1 jajko
  • 2 szkl. mąki tortowej
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka otartej skórki z pomarańczy
  • 2 łyżki cukru
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ kg jabłek
  • ⅓ szkl. rodzynek
  • Oliwa
  • Cukier puder

Przygotowanie

Krok 1

Jogurt połączyć z mlekiem i sodą. Dodać żółtko, mus z dyni, otartą skórkę z pomarańczy, sól i cukier, zamieszać.



Krok 2

Następnie wsypać przesianą mąkę, rodzynki i posiekane jabłka, dodać sztywno ubitą pianę z białka, delikatnie wymieszać.



Krok 3

Na rozgrzaną oliwę łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.



Wskazówki

Przed podaniem racuchy oprószyć cukrem pudrem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.