Sorbet malinowy z miętą

Nic tak nie ochładza w upalne dni jak pyszne lody. Warto spróbować zrobić je samodzielnie, gdyż nie wymaga to dużo pracy, a można wyczarować zaskakujące smaki. Połączenie maliny i mięty to strzał w dziesiątkę!

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 500 g malin
  • - 3 łyżki cukru
  • - kieliszek wody
  • - garść liści świeżej mięty

Przygotowanie

Krok 1

Przygotować syrop cukrowy: w garnuszku wymieszać wodę i cukier. Podgrzewać do rozpuszczenia. Przestudzić.



Krok 2

Listki mięty drobno posiekać.



Krok 3

Maliny dokładnie zblendować, a następnie przetrzeć przez gęste sito w celu pozbycia się pestek.



Krok 4

Połączyć maliny, syrop cukrowy i miętę. Wymieszać.



Krok 5

Rozlać masę do foremek na lody, do każdej włożyć patyczek. Włożyć na kilka godzin do zamrażarki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.