Nic tak nie ochładza w upalne dni jak pyszne lody. Warto spróbować zrobić je samodzielnie, gdyż nie wymaga to dużo pracy, a można wyczarować zaskakujące smaki. Połączenie maliny i mięty to strzał w dziesiątkę!
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Fit
Bez glutenu
Bez laktozy
Przygotować syrop cukrowy: w garnuszku wymieszać wodę i cukier. Podgrzewać do rozpuszczenia. Przestudzić.
Listki mięty drobno posiekać.
Maliny dokładnie zblendować, a następnie przetrzeć przez gęste sito w celu pozbycia się pestek.
Połączyć maliny, syrop cukrowy i miętę. Wymieszać.
Rozlać masę do foremek na lody, do każdej włożyć patyczek. Włożyć na kilka godzin do zamrażarki.
Dodaj komentarz