Zupa-krem szpinakowa

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ kg szpinaku
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 1 cebula
  • 1 łyżka mąki
  • 1 szkl. mleka Łaciate
  • ½ szkl. śmietany Łaciata 18%
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Warzywa obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wsypać do garnka.



Krok 2

Obraną cebulę drobno posiekać, połączyć z warzywami, zalać wrzącą wodą i ugotować.



Krok 3

Pod koniec gotowania dodać szpinak, następnie zmiksować.



Krok 4

Mąkę wymieszać z mlekiem, połączyć z zupą, zagotować.



Krok 5

Następnie dodać śmietanę, koperek, przyprawić do smaku, wymieszać. Podawać z grzankami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.