Racuszki z dyni

Autor:

OLA88

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasto

  • 2 jajka (rozdzielone)
  • 4 dag cukru
  • 5 łyżek mleka ŁACIATE lub śmietany ŁACIATA
  • 10-12 dag mąki
  • szczypta soli
  • 30 dag dyni
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mleko lub śmietanę, pianę z białek, przesypaną mąkę, posolić, lekko wymieszać. Dynię obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, zmieszać z ciastem. Kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz, smażyć placuszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.